Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
"İfade Özgürlüğünün On Yılı - İkinci Kitap: 2012-2022"

"İfade Özgürlüğünün On Yılı - İkinci Kitap: 2012-2022"

"İfade Özgürlüğünün On Yılı - II, 2012 yılında yayınlanan "İfade Özgürlüğünün On Yılı 2001-2011" kitabının devamı ve tamamlayıcısı niteliğinde. Kitap, bu iki on yıllık dönem arasındaki süreklilikleri ve kopuşları belgeliyor. Projenin uygulandığı dönem 24.02.2022 - 01.12.2022 tarihleri arasında.

"İfade Özgürlüğünün On Yılı - II" projesi, son on yılda basın özgürlüğünü kısıtlayan çeşitli şiddet pratiklerini raporlamayı ve bunların medya üzerindeki etkilerini ortaya koymayı amaçlıyor. Böylece gazetecilere, araştırmacılara, politika yapıcılara ve vatandaşlara bugünü analiz etmeleri ve elverişli bir medya ortamı oluşturmanın yollarını düşünmeleri için bir kaynak sağlıyor.

Proje, halihazırda basın özgürlüğünün gerilemesiyle ilgilenen tüm bireyleri hedefliyor ve onlara bir bilgi kaynağı sağlamayı amaçlıyor. Özellikle gazetecileri, medya çalışanlarını, araştırmacıları, akademisyenleri, politika yapıcıları ve Türkiye'de basın özgürlüğünü geliştirmek isteyen diğer paydaşları güçlendirmeyi amaçlıyor. Kitap ayrıca, Türkiye üzerine çalışan veya otoriter, popülist liderler üzerine karşılaştırmalı çalışmalar yürüten uluslararası araştırmacılar için de faydalı olabilir.

Projenin ana faaliyetleri, basın özgürlüğünü kısıtlayan çeşitli taciz uygulamalarını raporlamak ve bunların medya ortamı üzerindeki etkilerini tasvir etmek amacıyla İfade Özgürlüğünün On Yılı - II: 2011-2021 kitabını yayınlamak.

IPS bu kitapla, basın özgürlüğüne yönelik tüm bu baskı ortamında kadın ve LGBTİ gazetecilerin maruz kaldığı özel sorunlara da dikkat çekmektedir. Bu nedenle, IPS/bianet bu olgunun toplumsal cinsiyet boyutunu ele almak için iki bölüm ayırmıştır. Ayrıca IPS, yazarların seçimine ilişkin kriterler arasında eşit temsili de göz önünde bulundurmuştur.

"İfade Özgürlüğünün On Yılı - İkinci Kitap: 2012-2022" çıktı
"İfade Özgürlüğünün On Yılı - İkinci Kitap: 2012-2022" çıktı
3 Temmuz 2023
Sayfa Başına Git