Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 9 Haziran 2022 00:00
 ~ Son Güncelleme: 9 Haziran 2022 14:11
13 dk Okuma

BİANET VE HAFIZA MERKEZİ BERLİN'DEN PODCAST VE YAZI DİZİSİ

Yaratıcılık ve müzik: İyi günde kötü günde

Yaratıcılık çalışmalarının gösterdiği üzere, yaratıcılık sadece özel yetenekli bireylerin tekelinde olan bir olgu değildir, bütün insanlarda bulunan bir kabiliyet ve insanlığın kolektif kültürünün bir sonucudur.
Yaratıcılık ve müzik: İyi günde kötü günde
Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi İktisat bölümünde, etnomüzikoloji yüksek lisansını İTÜ MİAM’da, etnomüzikoloji doktorasını New York University’de tamamladı. Akademik araştırmalarında Osmanlı ve Türkiye’de toplumsal cinsiyet, müzik...

Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi İktisat bölümünde, etnomüzikoloji yüksek lisansını İTÜ MİAM’da, etnomüzikoloji doktorasını New York University’de tamamladı. Akademik araştırmalarında Osmanlı ve Türkiye’de toplumsal cinsiyet, müzik ve dans, sesin ve gürültünün tarihi; Amerika’daki Osmanlı Diyasporası’nın müzikleri (1890-1970) gibi konulara yoğunlaştı. Bir sanatçı ve besteci olarak aralarında Mardin Bienali’nin de bulunduğu çeşitli etkinliklerde enstelasyonlarıyla yer aldı. Venedik Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapan Yuva adlı filme yaptığı müziklerle 2019’da 30. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde “En İyi Özgün Film Müziği” ödülünü kazandı. Halen Altınbaş Üniversitesi Sinema TV Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışıyor.

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git