Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 25 Şubat 2023 00:00
 ~ Son Güncelleme: 3 Mart 2023 17:09
10 dk Okuma

BİR YÜZYIL, BİR REJİM VE ANADİLİ | SÜRYANİCE

Süryanicenin son 100 yıllık kırılgan serüveni

Süryanice, her dönem bir tehdit altında kalmış, yasaklar ve çıkarılan özel kanunlarla Süryani halkının kendi dilini konuşmasının önüne duvar örülmüştür.
Süryanicenin son 100 yıllık kırılgan serüveni
Öğretmen. 24 yıldır Stockholm’de bir lisede iktisat ve sosyal bilimler dersleri veriyor. Eğitimde uyguladığı pedagojik yöntemlerde gösterdiği başarıları nedeniyle 2006’da İsveç Kraliyet Akademisi’nce ‘Yılın Öğretmeni’...

Öğretmen. 24 yıldır Stockholm’de bir lisede iktisat ve sosyal bilimler dersleri veriyor. Eğitimde uyguladığı pedagojik yöntemlerde gösterdiği başarıları nedeniyle 2006’da İsveç Kraliyet Akademisi’nce ‘Yılın Öğretmeni’ seçildi. Ödülünü veliaht Prenses Victoria verdi. Elazığ’da doğdu. 12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra siyasi nedenlerle yurtdışına çıkmak zorunda kaldı. Stockholm Öğretmen Yüksekokulu’nu (LHS) bitirdi, yüksek lisansını, Stockholm Öğretmen Yüksekokulu’nda Eğitim dalında yaptı. Kraliyet Teknik Üniversitesi Finans Fakültesi Merkezi Bölümü’nde ‘Süryanilerde İşletmecilik Kültürü ve Çatışma Yönetimi’ konulu doktora tezinin ilk bölümünü sundu.

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git