Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 23 Mayıs 2020 00:02
 ~ Son Güncelleme: 22 Nisan 2022 02:08
8 dk Okuma

JADE CEMRE ERCİYES YAZDI

Çerkes Sürgünü 156. Yılında: Deniz Var Ama Vatan Yok

Çerkesler, bir yanda çok ait gibi gözüküyorlar bu topraklara. Öte yanda sürgün ve soykırım geçmişleri ve farklı kimlikleriyle, yaşam tarzlarıyla yüzleşmeyen bir toplumda yaşamaktan ve uzaklarda unutamadıkları bir vatana duydukları özlemle hiçbir zaman tam anlamıyla buralara ait hissedemiyorlar.
Çerkes Sürgünü 156. Yılında:  Deniz Var Ama Vatan Yok
İstanbul Aydın Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü’nde Doktor Öğretim Üyesi. ODTÜ Sosyoloji Lisans, Avrasya Çalışmaları Yüksek Lisans Programı mezunu. İngiltere Sussex Üniversitesi’nde 2014 yılında Kafkasya’ya Geri...

İstanbul Aydın Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü’nde Doktor Öğretim Üyesi. ODTÜ Sosyoloji Lisans, Avrasya Çalışmaları Yüksek Lisans Programı mezunu. İngiltere Sussex Üniversitesi’nde 2014 yılında Kafkasya’ya Geri Dönüş: Adıge- Abhaz Diasporası, Ulusötesi ilişkiler ve Dönüş Sonrası Yaşam başlıklı doktora tezini tamamladı. 2007 yılından itibaren uzun süre Abhazya Cumhurbaşkanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi’nde çalıştı. Abhazya 2025 Stratejik Planlaması kapsamında Nüfus ve Geri Dönüş Politikası Stratejisi yazmada görev aldı. Halen Kafkasya Çalışmaları Sosyal Bilimler Dergisi editörlüğünü yürütüyor. Çerkesler, Diaspora, Kimlik, Toplumsal Cinsiyet, Kentsel Dönüşüm ve Araştırma Yöntemleri üzerine akademik çalışmalar yapıyor. Geri dönüş üzerine makalelerden derlenen Rusça kitabı 2020 yılı Mayıs ayında Maykop’ta yayınlandı. Türkçe kitabının hazırlıkları devam ediyor.

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git