Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 18 Mayıs 2023 15:52
 ~ Son Güncelleme: 18 Mayıs 2023 16:10
5 dk Okuma

TSİTSEKUN'UN 159. YILI

Türkiye'deki Çerkes diasporası 21 Mayıs’a hazırlanıyor

Soykırım ve sürgünün yıldönümünde Çerkesler her yıl olduğu gibi bu yılda da Kefken sahilinde Nart ateşi yakacak. Ek olarak KAFFED Ankara'da bir anma etkinliği düzenleyecek. ÇERKESFED'in ise Rusya Federasyonu Konsolosluğuna yürüyüşüne izin yok.
Türkiye'deki Çerkes diasporası 21 Mayıs’a hazırlanıyor
Boğaziçi Üniversitesi'nde Sosyoloji yüksek lisans programında öğrenci. Haziran 2019'da İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Sosyoloji bölümlerinden mezun oldu. 2017’de bir dönem değişim öğrencisi olarak...

Boğaziçi Üniversitesi'nde Sosyoloji yüksek lisans programında öğrenci. Haziran 2019'da İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Sosyoloji bölümlerinden mezun oldu. 2017’de bir dönem değişim öğrencisi olarak Paris’te Sciences Po’da okudu. 2013'te Radikal ve 2019'da Londra’da BBC Türkçe gazetelerinde stajyer gazeteci olarak çalıştı ve haberleri yayımlandı. 2020 yazında ve 2021 Mart-Temmuz aylarında MedyascopeTV'de “Puslu Kıtalar” isimli programın prodüktörlük ve proje asistanlığı görevini üstlendi. Hrant Dink Vakfı'nın “Medyada Nefret Söyleminin İzlenmesi” projesinde yaklaşık 1 yıl boyunca gönüllü olarak çalıştı ve haber taramaları yaptı. “Çerkeslerin Geleceği Üzerine Düşünmek: Kültür, Toplum ve Demokrasi” adlı kitabın bölüm yazarlarından birisidir. Jineps gazetesinde yazıyor.

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git