Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 15 Ocak 2021 00:00
 ~ Son Güncelleme: 15 Ocak 2021 00:13
4 dk Okuma

Babo ailesinin çınarından Rüstem'in yaprağı da düştü

Yıllarca "Dedemin mezarı nerede" diye feryat eden ve aramaktan hiçbir zaman vazgeçmeyen Seyd Rıza'nın torunlarından Rüstem Polat, Almanya'da hayata veda etti.
Babo ailesinin çınarından Rüstem'in yaprağı da düştü
Dersim’de doğdu. Ortaokul yıllarında folklora ilgi duydu. Halk dansları eğitimi aldı. Dersim'in yerel tarihi, dili kültürü üzerine alan çalışmaları yaptı. İstanbul Tuncelililer Derneği kuruluş çalışmalarında...

Dersim’de doğdu. Ortaokul yıllarında folklora ilgi duydu. Halk dansları eğitimi aldı. Dersim'in yerel tarihi, dili kültürü üzerine alan çalışmaları yaptı. İstanbul Tuncelililer Derneği kuruluş çalışmalarında yer aldı ve uzun yılar bu kurumda yöneticilik yaptı. Dersim dergisinin yayın kurulunda görev aldı, yurtiçinde ve yurtdışında yayınlanan birçok dergi ve gazetelerde yazılar yazdı. Munzur Kültür ve Doğa Festivali, Munzur A.Ş, Munzur'un Türküsü, Tij Yayınları vb. kültürel, sosyal ve ekonomik projelerin örgütlenmesinde aktif görev aldı. Film ve belgesel çalışmaları var. Senaryo öyküleri ve söz yazarlığı da yapan Cemal Taş'ın biri Nilüfer Saltık ile ortak çalışması olmak üzere yayımlanmış  beş kitabı var. Dersim 1937-38 Sözlü Tarih Projesi komitesinde görev alan Taş, sözlü tarih çalışmalarına devam ediyor.

Devamını Göster
Sayfa Başına Git