Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 19 Mayıs 2020 00:00
 ~ Son Güncelleme: 21 Mayıs 2021 09:49
9 dk Okuma

CANER YELBAŞI YAZDI

Kurtuluş Savaşı, Çerkesler ve “Yeni Türkiye Devleti”

1860’lı yıllardan itibaren hayatta kalan Çerkesler Anadolu’ya girerek Osmanlı yönetiminin belli bir plan dahilinde olmayan, daha çok süreç içerisinde şekilleneN iskân politikası neticesinde Anadolu’da, Irak, Suriye, Filistin bölgesindeki farklı yerlere ve az da olsa Balkanlara yerleştirildiler.
Kurtuluş Savaşı, Çerkesler ve “Yeni Türkiye Devleti”
Tarihçi, Mardin Artuklu Üniversitesi öğetim üyesi. Osmanlı-Rus ilişkileri, Kafkasya’da Rus yayılmacılığı, Osmanlı son döneminde ve modern Türkiye’de Çerkes hareketliliği üzerine çalışıyor. “The Circassians of Turkey” isimli...

Tarihçi, Mardin Artuklu Üniversitesi öğetim üyesi. Osmanlı-Rus ilişkileri, Kafkasya’da Rus yayılmacılığı, Osmanlı son döneminde ve modern Türkiye’de Çerkes hareketliliği üzerine çalışıyor. “The Circassians of Turkey” isimli çalışması 2019'da I.B.TAURIS/Bloomsbury tarafından İngilizce olarak basıldı, kitabın Türkçesi “Türkiye Çerkesleri” ismiyle İletişim Yayınları'ndan çıktı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tarih Bölümü’nde lisans, Londra Üniversitesi, SOAS’ta Ortadoğu Çalışmaları’nda yüksek lisans ve aynı üniversitenin Tarih Bölümü’nde doktora  derecelerini aldı. 1984 Eskişehir doğumlu.

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git