Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 11 Haziran 2011 00:00
 ~ Son Güncelleme: 30 Ekim 2013 23:55
4 dk Okuma

A. DEMAN GÜLER'DEN

Göz Yaşartıcı Gaz: Savaşta Yasak, Hopa'da Serbest!

Türkiye'de ulu orta, bolca sıkılan gazları savaşta düşmana atmak bile yasak. Üstelik Türkiye gaz kullanımını yasaklayan Kimyasal Silahlar Sözleşmesi'ne de taraf. Kullanımının sakıncalı olduğu TBMM tarafından da onaylanmasına karşın, insanların üzerine orantısız biçimde sıkılıyor.
Göz Yaşartıcı Gaz: Savaşta Yasak, Hopa'da Serbest!
2004'te Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 2006’dan bu yana İzmir Barosu bünyesinde avukatlık yapıyor. Strasbourg’da bulunan Avrupa Konseyi Göç Dairesi ve Avrupa İnsan...

2004'te Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 2006’dan bu yana İzmir Barosu bünyesinde avukatlık yapıyor. Strasbourg’da bulunan Avrupa Konseyi Göç Dairesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde staj yaptı. Finlandiya’nın Abo Akademi Üniversitesi Uluslararası İnsan Hakları Hukuku yüksek lisans programında eğitim gördü. Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği Tahran ofisinde yeniden yerleştirme biriminde çalıştı. Özellikle azınlık hakları ve mülteci hakları konusunda çalışmaları, yurtiçi ve yurtdışında basılmış yazıları ve bilimsel makaleleri bulunmakta. Mülteci-Der kurucu üyesi, Özgürlükçü Hukukçular Platformu üyesi ve Uluslararası Ege İnsan Hakları Okulu kurucularından. Avrupa Demokrasi ve İnsan Hakları İçin Hukukçular Örgütü (ELDH) yönetim kurulu üyesi.

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git