"kpss 2010" konulu haberler
Soruları sızdırıldığı gerekçesiyle iptal edilen KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı, olağanüstü güvenlik önlemleri altında yapıldı. AYÖP, KPSS’nin mağduriyetlere yol açtığını savunarak, tamamen kaldırılma talebini yineledi. ...»
Eğitim- Sen, Pazar günü yapılacak KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı öncesi, işsiz öğretmenlerin tamamının kadrolu ve iş güvenceli olarak atamalarının yapılmasını istedi. ...»
Soruların sızması üzerine ertelenen KPSS’nin Eğitim Bilimleri sınavı 31 Ekim Pazar günü yapılacak. 294 bin 909 öğretmen adayın katılacağı sınavda polis hariç 40 bin 800 personel ...»
KPSS'de kopya iddialarını inceleyen YÖK, Devlet Denetleme Kurulu ve Ankara Cumhuriyet Savcılığı, ÖSYM içinden bir şebekenin, Eğitim Bilimleri, Genel Yetenek ve Genel Kültür bölümü sorularını 10 ...»
KPSS'deki kopya iddialarını soruşturan savcının talimatıyla polis, ÖSYM binasına baskın düzenledi. Soru bankasını oluşturan üyelerin bilgisayarları ve telefonları inceleniyor. Soruların e-posta ile gönderildiği öne sürülen Isparta'daki ...»
Eğitim Bakanlığı, kopya iddialarıyla ilgili soruşturma sonuçlarını bekleyeceğini, öğretmen atamalarını "ileri bir tarihte yapacağını" duyurdu. ...»
YÖK Başkanı Özcan, KPSS sorularının elektronik posta yoluyla sızdırıldığı iddialarıyla ilgili 3 bin 227 kişinin takibe alındığını ancak bu kişiler arasında B.S.'nin bulunmadığını söyledi. "Sorular bu ...»
Cumhurbaşkanı, kendisine bağlı Devlet Denetleme Kurulu'nun, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda kopya iddialarını incelemesini istedi. Kurul, ÖSYM'yle ilgili çalışmasına bu konuyu da dahil edecek. ...»
KPSS'de şaibe iddialarını soruşturan YÖK Denetleme Kurulu, soruların sınav öncesinde sızdırılmış olabileceği kanaatine vardı, soruşturmanın derinleştirilmesi yönünde görüş bildirdi. Mağdurlar ve adı kopya olayına karışanlar YÖK'e ...»
Türk Eğitim-Sen, Ataması Yapılmayan Öğretmenler ve Türkiye Gençlik Birliği, ÖSYM Başkanı Yarımağan'ı KPSS'de kopya iddialarıyla ilgili mahkemeye verdi. Bir öğretmen adayıysa idare mahkemesinde dava açtı. ...»
KPSS’de kopya ya da sızma tespit edemediklerini söyleyen ÖSYM Başkanı Yarımağan "Kim geliyorsa gelsin denetlesin; hesabımı vereceğim ama sonra ayrılacağım" dedi; savcı delil bulmadan sınavın iptal ...»
KPSS’de kopya çekildiği iddialarıyla ilgili ÖSYM Başkanı Yarımağan, "Kopya, usulsüzlük ya da sızmaya ilişkin veri bulamadık; olsa zaten kokusu şimdiye kadar çıkardı. Yapabileceklerim buraya kadar" dedi. ...»
Eğitim–Sen Başkanı Kılıç, "Bakanlık atamalardan önce soruşturmayı tamamlayacağız, demeliydi. Soruşturma sonunda 'kanıt bulunamamıştır' denirse şaibe hiçbir zaman ortadan kalkmayacak" dedi. Sendika başsavcılığa da bilgi verdi. ...»
AYÖP’ten Aybakır, KPSS’de kopya çekildiği iddialarına rağmen 31 Ağustos’taki öğretmen atamalarını iptal etmeyen MEB’in, öğretmen adaylarını bir kez daha mağdur edeceğini söyledi. Ankara'da savcılık iddialarla ilgili ...»

BAĞIMSIZ İLETİŞİM AĞIBağımsız İletişim Ağı (BİA) IPS İletişim Vakfı'nın çalışmalarının merkezinde yer alıyor. BİA, “bağımsız medya”nın güçlendirilmesi hedefiyle, 1997'den bu yana dört temel etkinlik alanı üzerinde gerçekleştirilen bir sürekli proje. Türkiye’de ve dünyada daha çok internet haber sitemiz bianet.org dolayısıyla yaygın olarak bilinse de, BİA günlük haber üretiminin ötesinde, iletişim sürecinin bütün uğraklarını dönüştürmeyi hedefliyor.

IPS İLETİŞİM VAKFIIPS İletişim Vakfı “İletişim ve kalkınma alanındaki projeleri gerçekleştirmek ve desteklemek” amacıyla 1993'te kuruldu. Vakıf etkinliklerini, yerel ve uluslararası kaynaklardan sağladığı hibe ve bağışlarla gerçekleştirdiği projeler üzerinden sürdürüyor.

BİA KİTAPLIĞIBİA Kitaplığı, Bağımsız İletişim Ağı’nın 2001-2009 arasında sürdürdüğü eğitim çalışmalarının ürünü olan “Habercinin Elkitabı“ dizisinden 5, “Hak Haberciliği” disizinden 4 kitabı; gazeteciler için kılavuzların yanısıra mesleğe adım atmaya hazırlananlara yönelik yayınları da kapsıyor. Kitaplık, Türkçe iletişim yazınında uluslararsı standartlarda üretilmiş, kimileri kendi alanlarında ilk olan öncü telif çalışmalardan oluşuyor.
BİZE ULAŞIN