"anayasa referandumu 2010" konulu haberler

Engel_k Sağlık Bakanlığı, yayınladığı yeni genelgeyle yapılan Anayasa düzenlemesini anlamamakta ısrar ediyor... ...»

Türk_tuğluk_150 DTP kapatılınca milletvekillikleri düşürülen Türk ve Tuğluk referandumun ardından haklarının iadesi için Meclis başkanlığına başvurdu. İki isim halen DTK eşbaşkanlığını yürütüyor. ...»

Abdurrahman_yalçınkaya_k Yalçınkaya referandum sonucunu "anayasa değişse dahi hukuk devletini koruma azmindeyiz" diye değerlendirdi. ÇHD başkanı Kozağaçlı'ya göre bu sözler yargının yöneliminde geniş bir yorum alanı olan yargıçlar ...»

Boykot_k Hazırladığım tabloda boykot hareketinin her ildeki ve il grubundaki başarı oranı görülecektir. Bu başarı oranı bazı illerde aşağı yukarı yüzde 100, bazı illerde yüzde 100'ün altında, ...»

BDP PM üyesi Prof. Dr. Ersanlı, anayasa paketinden çok öncesindeki tartışmanın önemli olduğunu söyledi: BDP'nin sesi daha fazla duyuldu; farklı bir siyasi öneri gücünü belirginleştirdi. Özerklik ...»

Arif_ali_cangi-ana Avukat Cangı: Yeni anayasada darbeci komutanlar için Yüce Divan yolu açıldı ama usul düzenlemesi yok, eski usule göre ise Evren ve Kuvvet Komutanlarının yargılanması için Meclis ...»

Karayılan_k Hükümetin baskı ve engellemesine rağmen boykot çağrısının karşılık bulduğunu söyleyen PKK "Kürtler referandumda anayasayı değil demokratik özerkliği oyladı" dedi. ...»

Jagland_k AK genel sekreteri Jagland, anayasa paketinin kabul edilmesiyle Türkiye'nin demokratikleşme yolunda önemli bir adım attığını söyledi. AİHM başvurularının azalacağını öne sürerek bundan memnuniyet duyduğunu belirtti. ...»

Evren-ana Geçici 15. Madde’yi kaldıran referandumun hemen ertesi günü Ankara’da MAZLUMDER, İzmir ve Bursa’da ise EDP, 1980 darbesinin lideri Kenan Evren, dönemin kuvvet komutanları ve tüm sorumlular ...»

Parti eşbaşkanı Demirtaş boykot çağrılarının karşılık bulduğunu belirtti ve "Beklentimiz zaman geçirmeden yeni bir anayasa platformunun oluşturulması" dedi. ...»

CHP başkanı seçmen kütüğüne bakmayı atladığı için oy kullanamadığını söyledi. İktidar "dayatmadan vazgeçerse" yeni bir anayasa için katkı vereceklerini belirtti. ...»

Files-ana Referandum sonucuyla ilgili sıcağı sıcağına yorumlar: "CHP’nin de AKP’nin de çıkarması gereken dersler ver"; "Toplumu ikiye bölmek yanlış", "Referandumun kaybedeni MHP oldu." ...»

Milliyetçi Hakeret Partisi (MHP) başkanı Devlet Bahçeli referandum sonuçlarını değerlendiren bir yazılı açıklama yaptı ve erken seçim istedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin" devlet imkanlarını seferber etmesi, ...»

Başbakan incittiklerinden özür diledi, hakaret edenlere hakkını helal etti, yeni bir anayasa için uzlaşma çağrısında bulundu. Yeni anayasa 2011 seçimlerinden sonra gündemde. Erdoğan "vesayet rejimi tarihe ...»

Re-ana Referandum günü ikna çalışması son dakikaya kadar sürdü; oyunu açık eden de var etmeyen de; kimi rakısına iddiaya girmiş sonuçları bekliyor. Ve bir seçim klasiği; oyların ...»

Akp-ana İzmir'de "Neden Evet" broşürü dağıtan AKP'li gençler, saldırıya uğradı. Gençlerin şikayeti üzerine gözaltına alınan CHP Buca Gençlik Kolları üyesi S.Y., ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. ...»

Gültan_kışanak_k Anketler "evet"le "hayır" arasında; sandığa gitmeyen BDP seçmeni belirleyici olacak. Eşbaşkan Kışanak'a göre ne çıksa insanların hayatı aynı kalacak; boykotsa üçüncü bir yönelimi; eşitlik, özgürlük ve ...»

Salim_uslu_k DİSK başkanı Çelebi: "İktidar ve yandaşları karşısında duran herkesi tehdit ediyor." TÜSİAD başkanı Boyner: "Linç mantığı". "Sivil toplum kuruluşu değil konsomatrisi" diyen HAK-İŞ başkanı Uslu sözlerinin ...»

Erdogan_miting_k Anayasa referandumu mitinglerinde anayasa kenarda kaldı; yurttaşların üzerine ırkçılık, cinsel ayrımcılık, hakaret boca edildi. ...»

Kayasu-ana Evren hakkında darbe suçundan iddianame hazırladığı için meslekten ihraç edilen eski savcı Kayasu, darbe suçunun zamanaşımına uğramadığını savundu; "1980 ila 1983 arası ülke silahla yönetiliyordu; zamanaşımının ...»

Clipboard01 Anayasa hukukçusu Kaboğlu, referandum paketini 1982 Anayasası'nın bugüne kadar geçirdiği değişiklikler, pkaetin hazırlanış süreci, gerekçeleri ve olası sonuçları açısından değerlendiren bir kitap yayınladı. ...»

Demirtas_kk İdil'den Şırnak'a geçen BDP konvoyu saldırıya uğradı. Şırnak'taki mitingde konuşan milletvekili Kaplan "Sandıkları boş göndereceğiz" dedi. Eşbaşkan Demirtaş "Biz bu halka yanlış yaptık diyeceksin, o zaman ...»

Bdp_boykot_k Taraf'ın DTK toplantısında boykot kararının tartışıldığı ve "esneyebileceği" yönündeki haberini BDP eşbaşkanları Kışanak ve Demirtaş yalanladı. "Toplantıda referandum tartışıldı ama kimse evet demeyi savunmadı." ...»

380 kişinin yaptığı açıklamaya Ankara'da toplanan 106 imza daha eklendi. Ana vurgu 12 Eylül anayasasına dokunmayan paketin etrafındaki kutuplaşmaya taraf olmamak ve yeni, eşilikçi, özgürlükçü bir ...»

Secmen_150 Pollmark'ın 24 Haziran-2 Temmuz arasını kapsayan araştırmasına göre, 100 kişiden 28'i kararsız, 5'i de "oy vermeyeceğim" diyor. Yrd. Doç. Dr. Aydın'a göre, toplumun yarısından fazlası paketin ...»

BAĞIMSIZ İLETİŞİM AĞIBağımsız İletişim Ağı (BİA) IPS İletişim Vakfı'nın çalışmalarının merkezinde yer alıyor. BİA, “bağımsız medya”nın güçlendirilmesi hedefiyle, 1997'den bu yana dört temel etkinlik alanı üzerinde gerçekleştirilen bir sürekli proje. Türkiye’de ve dünyada daha çok internet haber sitemiz bianet.org dolayısıyla yaygın olarak bilinse de, BİA günlük haber üretiminin ötesinde, iletişim sürecinin bütün uğraklarını dönüştürmeyi hedefliyor.

IPS İLETİŞİM VAKFIIPS İletişim Vakfı “İletişim ve kalkınma alanındaki projeleri gerçekleştirmek ve desteklemek” amacıyla 1993'te kuruldu. Vakıf etkinliklerini, yerel ve uluslararası kaynaklardan sağladığı hibe ve bağışlarla gerçekleştirdiği projeler üzerinden sürdürüyor.

BİA KİTAPLIĞIBİA Kitaplığı, Bağımsız İletişim Ağı’nın 2001-2009 arasında sürdürdüğü eğitim çalışmalarının ürünü olan “Habercinin Elkitabı“ dizisinden 5, “Hak Haberciliği” disizinden 4 kitabı; gazeteciler için kılavuzların yanısıra mesleğe adım atmaya hazırlananlara yönelik yayınları da kapsıyor. Kitaplık, Türkçe iletişim yazınında uluslararsı standartlarda üretilmiş, kimileri kendi alanlarında ilk olan öncü telif çalışmalardan oluşuyor.

BİZE ULAŞIN