"6 Mayıs 1972" konulu haberler

Foto_kucuk Mersin'de 6 Mayıs 1972'de idam edilen devrimciler Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan anıldı. Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku bağımsız milletvekili adayı Kürkçü, "Mersin biz ...»

İzmir'de Hıdırellez [08 Mayıs 2010]

Hidirellez_izmir_2010_150 Saatler 12’yi geçip takvimler 6 Mayıs'a dönünce yüzünü, kağıtlara yazılı dilekler Kordon boyundan denize atıldı birer birer. 1972 yılı 6 Mayısının bu saatlerini düşündüm yine. Eğer ...»

Denizleri idam etmekle askeri yönetim kendi sonunu hazırladı. Ama onun bizim içimizde yarattığı acı hala geçmedi. Ve geçmez de. Tıpkı yüzünüzdeki bıçak yarası gibi... Kalbinizde bu ...»

Denizyusufhuseyin150 Yusuf bir devrim hamalıydı. Hüseyin gizli bir örgütlenme uzmanı, THKO'nun beyniydi. Deniz ise çekim gücüydü, kitlelerin harekete geçirilmesi demekti. ...»

Bizi biz yapan sosyal adalet, eşitlik, insan hakları için iyi günlere, güzel günlere olan umudumuzu, aşkımızı yokedemediler. ...»

Gezmiş ve Aslan Şarkışla'da, İnan Kayseri'de, aynı sene yakalandılar. 9 Kasım 1971'de idama mahkum edildiler. 6 Mayıs 1972'de de birlikte idamları infaz edildi. ...»

___fidan Bugün Ankara'daki anmaya 10 bine yakın insan katıldı. Denizlerin yoldaşlarından Çelimli "Deniz 68'in gençlik lideriydi ama THKO'nun lideri Hüseyin'di. ODTÜ'deki sosyalist mücadelede Hüseyin ve Yusuf'un çok ...»

Deniz_gezmi__k Bora Gezmiş 68 anılırken Deniz Gezmiş’in isminin öne çıkmasını istemiyor, onlar bir gruptu, diyor. "Bizim bütün çabamız, o günleri ve o grubu objektif şekilde anlatmak." ...»

H_seyin_inan_k 6 Mayıs 1972'de idam edilen Hüseyin İnan'ın babası bugün 86 yaşında. "Her 6 Mayıs’ta Ankara’dayız. Bastonla ancak hareket ediyorum, koluma da çocuklar girecek. Yine de ölmeden ...»

BAĞIMSIZ İLETİŞİM AĞIBağımsız İletişim Ağı (BİA) IPS İletişim Vakfı'nın çalışmalarının merkezinde yer alıyor. BİA, “bağımsız medya”nın güçlendirilmesi hedefiyle, 1997'den bu yana dört temel etkinlik alanı üzerinde gerçekleştirilen bir sürekli proje. Türkiye’de ve dünyada daha çok internet haber sitemiz bianet.org dolayısıyla yaygın olarak bilinse de, BİA günlük haber üretiminin ötesinde, iletişim sürecinin bütün uğraklarını dönüştürmeyi hedefliyor.

IPS İLETİŞİM VAKFIIPS İletişim Vakfı “İletişim ve kalkınma alanındaki projeleri gerçekleştirmek ve desteklemek” amacıyla 1993'te kuruldu. Vakıf etkinliklerini, yerel ve uluslararası kaynaklardan sağladığı hibe ve bağışlarla gerçekleştirdiği projeler üzerinden sürdürüyor.

BİA KİTAPLIĞIBİA Kitaplığı, Bağımsız İletişim Ağı’nın 2001-2009 arasında sürdürdüğü eğitim çalışmalarının ürünü olan “Habercinin Elkitabı“ dizisinden 5, “Hak Haberciliği” disizinden 4 kitabı; gazeteciler için kılavuzların yanısıra mesleğe adım atmaya hazırlananlara yönelik yayınları da kapsıyor. Kitaplık, Türkçe iletişim yazınında uluslararsı standartlarda üretilmiş, kimileri kendi alanlarında ilk olan öncü telif çalışmalardan oluşuyor.

BİZE ULAŞIN