"50 d uygulaması" konulu haberler

Asistan_k Üniversitede eylem yapan asistanlar, iki meslektaşlarının işine son verilmesiyle ilgili yönetimden açıklama bekliyor. Asistanlara göre neden haklarını savunmaları ve dayanışma göstermeleri. ...»

üniana İstanbul Ünversitesi önünde 14 gençlik örgütü altı ayrı eylemde bağımsız, demokratik, bilimsel ve özerk üniversite istedi. ...»

Levana Yüksek Öğretim Kurulu'nun 28. kuruluş yıldönümü dolayısıyla İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Araştırma Görevlisi Levent Dölek'le YÖK'ü, araştırma görevlilerinin yaşadıkları sıkıntıları, öğrenci ve asistanların üniversite yönetimlerindeki temsilleri ...»

50ana YÖK'ün yürürlüğe soktuğu ve araştırma görevlilerinin iş güvencesini elinden alan 50/D uygulamasıyla ilgili Eğitim-Sen'in ocak ayında açtığı dava sonuçlandı. Danıştay, uygulamanın yürütmesini durdurma kararı aldı. ...»

Asistan_k 50/D uygulamasına son verilmesini isteyen araştırma görevlileri destek imzalarını rektörlüğe verecek. YÖK'ün kararı çok sayıda üniversitede eylemlere yol açtı. ...»

Asistan_kiyimina_son_amblem Akademisyenler, öğrenciler, Eğitim Sen YÖK'ü protesto etti, özerk üniversite ve iş güvencesi istediler. "Şirketleştirme ve özelleştirme yerine kamu finansmanı esas alınmalı" dediler. ...»

Istkucuk Araştırma görevlileri Yüksek Öğretim Kanunu'nun 50-d maddesine tabi kılınarak maaşlarının kesilmesini protesto etmek için eyleme geçti. İstanbul Üniversitesi'ndeki direnişe bine yakın genç akademisyen katıldı. "Asistanlar" sabaha ...»

BAĞIMSIZ İLETİŞİM AĞIBağımsız İletişim Ağı (BİA) IPS İletişim Vakfı'nın çalışmalarının merkezinde yer alıyor. BİA, “bağımsız medya”nın güçlendirilmesi hedefiyle, 1997'den bu yana dört temel etkinlik alanı üzerinde gerçekleştirilen bir sürekli proje. Türkiye’de ve dünyada daha çok internet haber sitemiz bianet.org dolayısıyla yaygın olarak bilinse de, BİA günlük haber üretiminin ötesinde, iletişim sürecinin bütün uğraklarını dönüştürmeyi hedefliyor.

IPS İLETİŞİM VAKFIIPS İletişim Vakfı “İletişim ve kalkınma alanındaki projeleri gerçekleştirmek ve desteklemek” amacıyla 1993'te kuruldu. Vakıf etkinliklerini, yerel ve uluslararası kaynaklardan sağladığı hibe ve bağışlarla gerçekleştirdiği projeler üzerinden sürdürüyor.

BİA KİTAPLIĞIBİA Kitaplığı, Bağımsız İletişim Ağı’nın 2001-2009 arasında sürdürdüğü eğitim çalışmalarının ürünü olan “Habercinin Elkitabı“ dizisinden 5, “Hak Haberciliği” disizinden 4 kitabı; gazeteciler için kılavuzların yanısıra mesleğe adım atmaya hazırlananlara yönelik yayınları da kapsıyor. Kitaplık, Türkçe iletişim yazınında uluslararsı standartlarda üretilmiş, kimileri kendi alanlarında ilk olan öncü telif çalışmalardan oluşuyor.

BİZE ULAŞIN