"26 Haziran İşkence Görenlerle Dayanışma Günü" konulu haberler

Işkence İzmir'de yapılan basın açıklamasında hak savunucuları 2005'ten beri kötü muamele ve işkencenin yeniden yoğunlaştığını vurguladı. Bunun yasal değişiklikler, uygulama ve cezasızlıktan kaynaklandığını ekledi. ...»

Iskence_gecesi3 TİHV'nin İşkence Görenlerle Dayanışma Günü'nde düzenlediği etkinlikte gösterilen "İşkenceye Sıfır Tolerans" kısa filmi bir kadının "Ölecek gibi oldum" diye haykırmasıyla başladı; dayanışma gecesi şarkılarla, umutla, neşeyle ...»

Iskence_kucuk Altı BM organı, kadınlara yönelik işkencenin türlü şekillerde gerçekleşebildiğine, kadına yönelik şiddetin işkence boyutuna dikkat çekti; devletlerden önleme,koruma, adalet ve onarım süreçlerinde daha fazla çaba istedi. ...»

I_kence_g_renlerle_dayan__ma3 Altı hak örgütü "İşkence Görenlerle Dayanışma Günü"ndeki ortak açıklamayla, işkencenin açık alanlara taşınmasına dikkat çekti. "İşkence gördüm" diyene "polise mukavemet davası" açılıyor. Ancak işkenceyle mücadele yine ...»

I_kence4 PHR'nin "Çiğnenen Yasalar, Kırılan Hayatlar" raporu Ebu Garip'te işkencenin "sonsuz" kuyusunu, işkence görenlerin birbirini seyretmeye mecbur edildiğini ortaya çıkardı, İşkence Görenlerle Dayanışma gününe az kala. ...»

BAĞIMSIZ İLETİŞİM AĞIBağımsız İletişim Ağı (BİA) IPS İletişim Vakfı'nın çalışmalarının merkezinde yer alıyor. BİA, “bağımsız medya”nın güçlendirilmesi hedefiyle, 1997'den bu yana dört temel etkinlik alanı üzerinde gerçekleştirilen bir sürekli proje. Türkiye’de ve dünyada daha çok internet haber sitemiz bianet.org dolayısıyla yaygın olarak bilinse de, BİA günlük haber üretiminin ötesinde, iletişim sürecinin bütün uğraklarını dönüştürmeyi hedefliyor.

IPS İLETİŞİM VAKFIIPS İletişim Vakfı “İletişim ve kalkınma alanındaki projeleri gerçekleştirmek ve desteklemek” amacıyla 1993'te kuruldu. Vakıf etkinliklerini, yerel ve uluslararası kaynaklardan sağladığı hibe ve bağışlarla gerçekleştirdiği projeler üzerinden sürdürüyor.

BİA KİTAPLIĞIBİA Kitaplığı, Bağımsız İletişim Ağı’nın 2001-2009 arasında sürdürdüğü eğitim çalışmalarının ürünü olan “Habercinin Elkitabı“ dizisinden 5, “Hak Haberciliği” disizinden 4 kitabı; gazeteciler için kılavuzların yanısıra mesleğe adım atmaya hazırlananlara yönelik yayınları da kapsıyor. Kitaplık, Türkçe iletişim yazınında uluslararsı standartlarda üretilmiş, kimileri kendi alanlarında ilk olan öncü telif çalışmalardan oluşuyor.

BİZE ULAŞIN