"20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü" konulu haberler

çocuk_k İnsan Hakları Derneği, "20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü" nedeniyle yaptığı açıklamada, 1988'den bugüne 530 çocuğun öldüğünü söyledi. ...»

Ttmana Mahallede yaşayan çocuklar Toplum Merkezi'nin düzenlediği Çocuk Hakları Forumu'nda sorunları hakkında konuştular. Haklarına saygı gösterilmesini isteyen çocukların talebi şiddetsiz, sevgi dolu, eşit bir hayat ve temiz ...»

Ankara Çocuk Hakları Platformu üyeleri bugün yaptıkları basın açıklamasıyla hükümeti ÇHS'den doğan sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı: OPCAT'i onaylayın, veri sistemini kurun, eğitim ve sağlığa erişimi sağlayın. ...»

AB Komisyonu, çocuları çalıştırmanın ciddi bir hak ihlali olduğunu vurguladı; çalıştırılan çocukların eğitim sistemi dışında kaldığını belirtti. UNICEF, çatışma bölgelerinde çocukların korunması konusunda duyarlılık oluşturacak bir ...»

Clipboard01 İnsan Hakları Derneği, Türkiye'nin 1995'te onayladığı sözleşmedeki hakların hayata geçmesi için yoksulluk, zorunlu göç, Kürt sorunu gibi sorunların çözülmesini istedi. MAZLUMDER, çocuk haklarında ortaklaşma çağrısı yaptı. ...»

Plaana Çocuk İhmal ve İstismarını Önleme Platformu medyayı hak ihlalleriyle ilgili haberleri yaparken daha dikkatli davranmaya çağırdı. Aktivistler, ihmal ve istismarı önlemenin devletin sorumluluğu olduğunu; bunun için ...»

Cocukana Dünya Çocuk Hakları Günü'nde bir açıklama yayımlayan İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı avukat Başar, 2008'de çocuk hakları ihlallerinin görünür olduğunu söyledi; yaşananları sıraladı. ...»

UAÖ, Gündem Çocuk, SHUD, TÇYÖV'ün de aralarında olduğu sekiz örgütün oluşturduğu Çocuk Hakları Platformu 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü nedeniyle yarın bir sokak etkinliği düzenliyor. ...»

Bu yıl yedinci kez toplanacak Çocuk Kurultayı'nda farklı okullardan gelecek öğrenciler nasıl bir eğitim istediklerini, karşılaştıkları sorunları ve çözüm önerilerini anlatacak. ...»

BAĞIMSIZ İLETİŞİM AĞIBağımsız İletişim Ağı (BİA) IPS İletişim Vakfı'nın çalışmalarının merkezinde yer alıyor. BİA, “bağımsız medya”nın güçlendirilmesi hedefiyle, 1997'den bu yana dört temel etkinlik alanı üzerinde gerçekleştirilen bir sürekli proje. Türkiye’de ve dünyada daha çok internet haber sitemiz bianet.org dolayısıyla yaygın olarak bilinse de, BİA günlük haber üretiminin ötesinde, iletişim sürecinin bütün uğraklarını dönüştürmeyi hedefliyor.

IPS İLETİŞİM VAKFIIPS İletişim Vakfı “İletişim ve kalkınma alanındaki projeleri gerçekleştirmek ve desteklemek” amacıyla 1993'te kuruldu. Vakıf etkinliklerini, yerel ve uluslararası kaynaklardan sağladığı hibe ve bağışlarla gerçekleştirdiği projeler üzerinden sürdürüyor.

BİA KİTAPLIĞIBİA Kitaplığı, Bağımsız İletişim Ağı’nın 2001-2009 arasında sürdürdüğü eğitim çalışmalarının ürünü olan “Habercinin Elkitabı“ dizisinden 5, “Hak Haberciliği” disizinden 4 kitabı; gazeteciler için kılavuzların yanısıra mesleğe adım atmaya hazırlananlara yönelik yayınları da kapsıyor. Kitaplık, Türkçe iletişim yazınında uluslararsı standartlarda üretilmiş, kimileri kendi alanlarında ilk olan öncü telif çalışmalardan oluşuyor.

BİZE ULAŞIN