Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 15 Mayıs 2013 00:00
 ~ Son Güncelleme: 30 Ekim 2013 23:58
5 dk Okuma

E. AHMET TONAK YAZDI

Bienal'in Simyevi Dönüşümü

Bianel metninde Türkiye’de güncel sanat alanında yazılan metinlerin çoğunda hissettiğim bir tercüme havası var. Sanki, anlamsız, anlaşılmayan cümlecikler zoraki şekilde arka arkaya sıralanarak mevcut formasyon sığlığı örtülmeye çalışılmış.
Bienal'in Simyevi Dönüşümü
İTÜ'deki makine mühendisliği, Stony Brook University'deki uygulamalı matematik ve istatistik eğitiminden sonra doktorasını New School for Social Research'de iktisat alanında tamamladı. Bard College at Simon's...

İTÜ'deki makine mühendisliği, Stony Brook University'deki uygulamalı matematik ve istatistik eğitiminden sonra doktorasını New School for Social Research'de iktisat alanında tamamladı. Bard College at Simon's Rock, ODTÜ, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve UMASS Amherst'de öğretim üyeliği yaptı. Ayrıca, Özgür Üniversite’de Kapital seminerleri yürüttü. Kitaplarından bazıları: Milletlerin Zenginliğinin Ölçülmesi: Ulusal Hesapların Ekonomi Politiği (A. Shaikh ile, Yordam Kitap, 2012), Kapital’in İzinde (Nail Satlıgan ve Sungur Savran ile, Yordam Kitap, 2012), Batan Piyasalar: 21. Yüzyılın İlk Buhranı (Kırmızı Yayınları, 2010), Aman Piyasalar! İktisat, Küreselleşme, Medya (Kalkedon Yayınları, 2007) ve Kent Hakkı’ndan İsyan’a (Agora, 2013).

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git