Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 7 Mayıs 2011 00:00
 ~ Son Güncelleme: 30 Ekim 2013 23:56
6 dk Okuma

M. ASIM KARAÖMERLİOĞLU YAZDI

Türkiye'de 20. Yüzyılın Son Seçimi

Genlerinde kadınları ikinci sınıf insanlar olarak algılayıp algılamadığı şüpheli, bilimle ilişkisi ve bilimsel vizyonu bir hayli kuşku götüren ve gezegenimizin ekolojik sorunlarını algılayamayanların önümüzdeki onyıllarda ne Türkiye'de, ne de dünyanın başka medeni memleketlerinde iktidara gelmeleri zor gibi görünüyor.
Türkiye'de 20. Yüzyılın Son Seçimi
Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi (Prof. Dr.) , Atatürk Enstitüsü müdürü. Türkiye’de evrimsel düşüncenin gelişimi, demografik dönüşüm, toplumsal kuşaklar, modern Türkiye siyaseti ve blokzincir teknolojisinin sosyal...

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi (Prof. Dr.) , Atatürk Enstitüsü müdürü. Türkiye’de evrimsel düşüncenin gelişimi, demografik dönüşüm, toplumsal kuşaklar, modern Türkiye siyaseti ve blokzincir teknolojisinin sosyal ve ekonomik etkileri gibi konularda çalışıyor.  Orada Bir Köy Var Uzakta  (İletişim) kitabının yanısıra Journal of Peasant Studies, Middle Eastern Studies, New Perspectives on Turkey, British Journal of Middle Eastern Studies gibi çok sayıda ulusal ve uluslararası dergide yazıları yayımlandı. İzmir Bornova Anadolu Lisesi'nden sonra Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği'ni bitirdi. Yüksek lisans çalışmasını Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü'nde, doktorasını Ohio State Üniversitesi Tarih Bölümü'nde yaptı. 

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git