Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 29 Kasım 2014 00:00
 ~ Son Güncelleme: 29 Kasım 2014 00:00
5 dk Okuma

ALİME YALÇIN MİTAP YAZDI

41 Yıllık Yoldaşım Nasuh’un Anısına

Nasuh'la 1973'te, Siyasal'da başlayan arkadaşlığımız, çeyrek asrı aşan bir evlilikle devam etti. Evliliğimizi barışçıl bir biçimde noktaladıktan sonra da dostluğumuz, yoldaşlığımız, o son nefesini verinceye dek sürdü.
41 Yıllık Yoldaşım Nasuh’un Anısına
Ressam, yazar, EGEÇEP (Ege Çevre Kültür Platformu) yürütme kurulu üyesi. Bornova Belediyesi Sanat danışmanlığı, Çiğli Belediyesi Başkan danışmanlığı ve Kültür müdürlüğü, Allianoi Girişim Grubu dönem sözcülüğü...

Ressam, yazar, EGEÇEP (Ege Çevre Kültür Platformu) yürütme kurulu üyesi. Bornova Belediyesi Sanat danışmanlığı, Çiğli Belediyesi Başkan danışmanlığı ve Kültür müdürlüğü, Allianoi Girişim Grubu dönem sözcülüğü yaptı. 12 Eylül dönemindeki siyasi tutsaklıklar ve cezaevleri sürecinde yaşadığı ve tanıklıklarından esinlendiği resimleri, İstanbul, Ankara, Dikili Festivali, Almanya, Fransa, İsviçre ve Hollanda’da çeşitli kentlerde sergilendi. Sergide ye alan tabloları Eylül Karanlığı kitabında topladı. Bornova Belediyesi kültür etkinlikleri dokümanlarını Kitap Günleri adıyla derledi. John Stuart Mill’in On Liberty (Özgürlük Üstüne) kitabını çevirdi. Ateş Çiçekleri ve Öykü'nün Bir Tatil Günü adlı çocuk kitabını hem yazdı, hem resimledi. Deneme, öykü ve desenleri ile Tarih Boyunca Sanat başlığı altındaki yazıları çeşitli gazete ve dergilerde yayınlandı. Salihli’de doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Siyaset ve İdare Bölümü’nü bitirdi. İzmir’de yaşıyor.

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git