Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 21 Eylül 2013 00:01
 ~ Son Güncelleme: 30 Ekim 2013 23:59
4 dk Okuma

İPEK BOZKURT'TAN

Anne Ben Barbar mıyım?

Gezi direnişiyle birlikte Bienal’ın retoriği cevaplanmış oldu. Zira bizler, özgürce yaşamak için sokaklara çıkan gençleri öldüren bir toplumun parçasıydık, kısaca, evet, “barbardık”.
Anne Ben Barbar mıyım?
Avukat. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Hukuk Fakültesi’nde sonra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde hukukçu olarak çalıştı. Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’de “Bir Feminist Aktivizm Yöntemi Olarak Dava...

Avukat.

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Hukuk Fakültesi’nde sonra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde hukukçu olarak çalıştı. Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’de “Bir Feminist Aktivizm Yöntemi Olarak Dava Takibi”isimli hukuk yüksek lisans tezini hazırladı. Stanford Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Demokratik Gelişim ve Hukukun Üstünlüğü Merkezi’ne bağlı Draper Hill Programı’nın Fellowship’ini tamamladı. Av. Güley Bor ile birlikte hazırladıkları “Etiği Savunmak: Kadına Yönelik Şiddet Dosyalarında Sanık Müdafilerinin Savunma Pratiklerinin Feminist Eleştirisi” isimli makale Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi’nin düzenlediği Dicle Koğacıoğlu Makale Ödülü’nde 3.lük ödülü aldı. Türkiye’de boşanmak istediği için öldürülen ve şiddet gören kadınları anlatan ve İngiliz yönetmen Chloé Fairweather tarafından çekilmiş olan “Ölümüne Boşanmak” (Dying To Divorce) isimli belgeselde yer aldı. İngiltere’nin Yabancı Filmler dalında Oskar adayı olarak uzun listede yer alan belgesel, uluslararası pek çok insan hakları ve belgesel ödülü aldı. Belgesel Nisan 2022 tarihinde Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından 2021 yılının En İyi Belgeseli ödülüne de layık görüldü. Kadına karşı şiddet ve kadın cinayeti davalarında savunmanlık yapmaktadır.

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git