Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 1 Ocak 2011 00:00
 ~ Son Güncelleme: 28 Şubat 2024 13:13
7 dk Okuma

Mikail Kırbayır: "Galatasaray'da Yüreğimizi Arıyoruz"

Cemil Kırbayır 30 yıl önce gözaltında kaybedildi; Berfo ana 100 yaşını geçti, oğlunun akıbetini öğrenmek için ölüme direndiğini söylüyor, ağabey Mikail kayıpların yakınları adına "mezarımız olsun" diyor.
Görseli Büyüt
Mikail Kırbayır: "Galatasaray'da Yüreğimizi Arıyoruz"
29 Ağustos 1985'te, İstanbul Beyoğlu'nda doğdu. İstanbul Bilgi Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi'nde Tarih okudu. BBC & British Council ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti işbirliği ile hazırlanan...

29 Ağustos 1985'te, İstanbul Beyoğlu'nda doğdu. İstanbul Bilgi Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi'nde Tarih okudu. BBC & British Council ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti işbirliği ile hazırlanan özel sertifika programı çerçevesinde gazetecilik öğrenimi gördü. İlk yazısı Ocak 2003'te Kaçak Yayın dergisinde yayımlandı. Bu tarihten itibaren Radikal, Radikal Genç, Radikal İki, Kronik Muhalif, Red Haber, Bianet ve Kaos GL gibi yayın organlarına yazdı. 

2020-2021 yılları arasında Düşyeri için "Çocuk Sözlüğü"nü kaleme aldı ve çocukların sözcük dağarcığının gelişmesini hedefleyen bu proje için yaklaşık 2000 kelimeyi hikâyeleştirdi. 60'tan fazla hikayesi Düşyeri aplikasyonunda sesli ve görsel kitap olarak yayımlandı.

"İda Kitaplığı" projesini başlatarak Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine bağlı Külcüler, Çırpılar ve Gedik köylerinde üç ayrı kütüphanenin kurulmasına öncülük etti. Yazmaya ve çeşitli kent ve kasabalarda ısrarla yaşamaya devam ediyor. Türkiye Yazarlar Sendikası üyesi.

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git